Long Ditton | Surrey

01_SMR_ELEVATIONS_EAST_WEST
01_SMR_ELEVATIONS_EAST_WEST

press to zoom
01_SMR_SECTIONS_CC_DD
01_SMR_SECTIONS_CC_DD

press to zoom
01_SMR_BIN_STORE
01_SMR_BIN_STORE

press to zoom
01_SMR_ELEVATIONS_EAST_WEST
01_SMR_ELEVATIONS_EAST_WEST

press to zoom
1/9

 

Property Type: New Build

Location: Long Ditton

Construction Period: 12 months

Construction Value: £750k

Size: 2,700 ft2

 

A Property of Two Halves

Planning permission is being sorted for a contemporary new build family house on a vacant lot in Long Ditton, Surrey. The site is located at the end of the row and is bordered by multiple trees, some with TPO's.

 

The house itself is designed around a courtyard that has an existing tree that cannot be removed. Its uses the latest foundation technology to minimise the impact on the tree and surrounding area.

 

The house itself sits back from the road and is of a contemporary design utilising custom bricks and Crittall glazing. The house has a variety of sustainable finishes in a modern way including timber cladding, glass, render and polished concrete.

 

The ground floor extends backwards surrounding the Ash in a courtyard and forming a link to the large rear living room that opens out onto the child-friendly rear garden. Floor to ceiling glazing provides an abundance of natural light and connects the new house with the site and surroundings.

 

The interior design will include: polished concrete floors, LED and bespoke lighting design, ribbon fireplaces, bespoke joinery and Tadelakt. The vision behind the interior is to provide a robust and child-friendly environment that pushes the boundary of contemporary design all at an affordable price.

 

Green roofs, ultra-efficient thermal/acoustic insulation and rainwater harvesting are amongst the included items reducing the carbon footprint of the development and increasing its sustainability.